Rohje-poronnahkaranneke

Rohje-poronnahkarannekkeen hoitaminen

Miten hoidan ja huollan Rohje-poronnahkaranneketta, jotta säilytän kaikki sen hienot ominaisuudet ja tyylikkyyden?

Nahkamateriaali on usein valinta kellon rannekkeeksi, sillä se sopii arki- ja juhlakäyttöön. Näin ollen nahkaranneke kohtaa kaikenlaisia olosuhteita ja altistuu erilaisille asioille, kuten kosteudelle, kuumuudelle sekä lialle. Seuraavaksi kerromme hieman Rohje-poronnahkarannekkeen hoidosta ja ylläpidosta, näin maksimoidaan rannekkeen käyttöikä ja tyylikkyys.

Rohje-kellojen nahkarannekkeet on valmistettu kasviparkitusta suomalaisesta poronahasta - mielestämme yhdestä hienoimmista rannekemateriaaleista. Meillä on tarjolla tällä hetkellä nahkarannekkeita kolmea eri väriä luonnollisen nahan värinen eli vaalea, värjätty tumman ruskea ja musta.

Kasviparkittu poronnahkaranneke on hieno ja arvokas materiaali kellorannekkeeksi. Rohje-poronnahkarannekkeet ovat kaksikerroksista poronnahkaa. Rannekemateriaalina poronnahka on muun muassa kestävää, pehmeää ja kauniisti ikääntyvää. Suosittelemme hoitamaan nahkaranneketta mehiläisvahalla, jottei se pääsisi liiaksi kuivumaan ja likaantumaan. Tuotannon aikainen mehiläisvahakäsittely suojaa nahkaa ylettömältä likaantumiselta ja kosteudelta. Säännöllisellä mehiläisvahahoidolla pidennetään kellonrannekkeen käyttöikää ja suojataan sitä seikkailujen vaikutuksilta.

Kasviparkitun nahan yksi hienoimmista ominaisuuksista on sen patinoituminen. Värjäämätön nahka patinoituu parhaiten. Ajan saatossa pinnan väri muuttuu ja se ikääntyy kauniisti. Valmiiksi värjätty ruskea poronnahkaranneke myös patinoituu, mutta hiukan eri tavalla.

Seuraavilla vinkeillä huolehdit Rohje-poronnahkarannekkeesi pitkästä käyttöiästä ja tyylikkäästä ikääntymisestä:

  • Vältä nahkarannekkeen kastumista. Jos ranneke kastuu, kuivaa hitaasti huoneenlämmössä (ei hiustenkuivaajalla, eikä patterin päällä)
  • Käsittele ranneke ajoittain mehiläisvahalla, riippuen rannekkeen käyttöasteesta (noin kerran kaksi vuodessa)

Jotta Rohje-poronnahkaranneke pysyy hyvänä ja säilyttää kauniin ulkonäön, täytyy sitä myös hoitaa. Nopeasti käytössä nahkaranneke muuttuu joustavammaksi ja muotoutuu käyttäjän mukaan.

Rohje-poronnahkaranne on ajaton vaihtoehto arkeen ja juhlaan, kaikkiin seikkailuihin. Sen hoitaminen ominaisuuksien säilyttämiseksi on välttämätöntä, kuten minkä tahansa muun nahkatuotteen.

Voit hankkia Rohje-poronnahkarannekkeen täältä tai tutustua kellovalikoimaamme täältä.


Päivitetty (2/2020): Lisätty tieto mustanvärisestä poronnahkarannekkeesta