Miksi päädyimme poronnahkaisiin rannekkeisiin?

Miksi päädyimme poronnahkaisiin rannekkeisiin?

Me Rohjeelle olemme lähteneet ajatuksesta, että maailmassa menee paljon käyttökelpoista ja jopa erinomaista materiaalia hukkaan. Halusimme lähteä selvittämään mikä olisi kotimaista, laadukasta ja vastuullista materiaalia ja muodostuisi jonkin muun toiminnan sivutuotteena. Vastauksena vaatimuksiin löytyi poronnahka.

Laatu - Nahkalajeista poronnahka yhtä maailman hienointa. Sen käsittely vaatii taitoa, mutta kun työ viimeistellään huolella, lopputulos kuin silkkiä. Pehmeää, mutta kestävää.

Eettisyys - Eettisyydessä ja ekologisuudessa poronnahan tuotanto voittaa ylivoimaisesti perinteiset nahkamateriaalit. Kaikki porontaljat syntyvät poronlihatalouden sivutuotteena ja toisin kuin esimerkiksi karja, porot saavat elää luonnossa vapaana.

Ympäristövaikutukset - Halusimme kotimaisen materiaalin, joka voidaan työstää käsityönä rannekkeeksi Suomessa. Poronnahka täyttää kaikki nämä vaatimukset. Kun nahka tulee Suomesta, kuljetuksen ja rannekkeiden valmistuksen ympäristövaikutukset jäävät pieniksi.

Onko poronnahkaranneke sinun valintasi? Tutustu valikoimaamme tästä!

Rohje-rannekkeet tehdään käsityönä

Rohje-kellojen nahkarannekkeet on valmistettu suomalaisesta poronnahasta. Rannekkeet valmistetaan käsityönä Tampereella. Käsityöpajalla on pitkät perinteet nahkatuotteiden valmistuksesta jo 1900-luvun puolesta välistä alkaen. Pitkän perinteet ja osaavat tekijät varmistavat, että poronnahkarannekkeemme ovat sekä eettisiä, että huippulaadukkaita. Rohjeen rannekkeilla on myös avainlippu, joka kertoo suomalaisesta työstä.

Poronnahkaranneke

Miksi valita poronnahkaranneke kelloon? 

Poronnahka on hienoa nahkaa johtuen sen ainutlaatuisista ominaisuuksista. Se on kuin silkkiä. Hyvin laskeutuvaa, kevyttä ja erittäin pehmeää. Samalla se on kuitenkin tarpeeksi vahvaa rannekkeisiin. Sen haastavien ominaisuuksien vuoksi sen työstäminen vaatii vankkaa osaamista ja ammattitaitoa.

Silkinpehmeyden ansiosta nahkarannekkeille tyypillistä nahan pehmentymistä ja muotoutumista ei tarvitse odotella vaan ranneke on heti valmis käyttöön.

Poronnahka on maailmalla eksoottinen luksusmateriaali raaka-aineen saatavuuden vuoksi. Poronnahka on raaka-aineena ylellinen ja se antaa rannekkeelle arktisen, ainutlaatuisen leiman. Raaka-aineen rajallinen määrä ja alkuperä tekevät sekä kellosta, että rannekkeesta entistäkin kiinnostavamman ja halutun.

Poroja ei kasvateta rannekkeita varten vaan ne ovat Lapissa ihmisten elinkeino muista syistä. Tästä syystä poronnahka on kestävästi tuotettu, sillä raaka-aineena se muodostuu aina poronhoidon sivutuotteena.

Rannekkeen viimeistelystä on pyritty saamaan moitteeton ja käsityöläisyyden leima tuleekin esille pienissä yksityiskohdissa. Käsityöläisyys on havaittavissa ompeleiden solmuissa, sekä rannekkeen sisäpuolella olevista merkinnöissä. Mielestämme pieni rosoisuus kuitenkin kuuluu käsityönä tehtyyn tuotteeseen.

Kellon rannekkeen ensisijainen tehtävä on pitää kello tukevasti ranteessa, mutta se ei toki ole sen ainoa tehtävä. Hyvä ranneke korostaa kellon ulkoisia ominaisuuksia ja kun kello istuu mukavasti, on sitä ilo kantaa ja se myös näyttää hyvältä.

Tarjoamme poronnahkarannekkeissa eri värivaihtoehtoja ja rannekkeen voitkin helposti uusia tai vaihtaa jolloin samaa kelloa voi soveltaa eri käyttötarkoituksiin ja pukeutumistilanteisiin. Voit siis tilata Rohje-poronnahkarannekkeen myös erikseen ilman kelloa mikäli sinulla on sopiva kello jo kotona odottelemassa.

Tilaa oma poronnahkarannekkeinen kellosi täältä!

Mikäli sinulla tulee kysyttävää poronnahkarannekkeista, voit olla yhteydessä meihin.

Avainlippu_rohje