Tänä kesänä uskallat! Arkirohkeus on pieniä tekoja

Tänä kesänä uskallat! Arkirohkeus on pieniä tekoja

Elämä on täynnä tilanteita, joissa meidän on astuttava mukavuusalueemme ulkopuolelle ja osoitettava rohkeutta. Usein ajattelemme rohkeutta suurina sankaritekoina ja vaarallisiin tilanteisiin tarttumisena. Mutta entä arkirohkeus? Mitä se oikeastaan tarkoittaa?

Arkirohkeus ei vaadi meitä hyppelemään laskuvarjolla tai kiipeämään vuorille. Se piilee pienissä teoissa ja päivittäisissä valinnoissa. Se on kykyä astua epämukavuusalueelle ja kohdata haasteet, vaikka ne tuntuisivatkin pieniltä tai vähäpätöisiltä. Arkirohkeus on asennetta, joka auttaa meitä kasvamaan ja kehittymään sekä voittamaan omat rajoituksemme.

Arkirohkeus voi näkyä monin eri tavoin. Se voi olla ensimmäinen askel uuden harrastuksen aloittamisessa, vaikka se tuntuisikin pelottavalta tai epävarmalta. Se voi olla kyky asettaa omat tavoitteet ja tavoitella niitä jatkuvasti, vaikka matka olisikin haastava.

Arkirohkeus ei tarkoita pelkästään itsensä ylittämistä, vaan myös muiden tukemista ja rohkaisemista. Se voi olla kyky astua esiin ja puolustaa oikeudenmukaisuutta, vaikka se vaatisi vastustamista tai epäsuosiota. Arkirohkeus voi olla myös kyky olla oma aito itsensä ja seistä omien arvojensa takana, vaikka se olisikin erilaista tai poikkeavaa.

Arkirohkeus ei aina tuo välittömiä suuria voittoja tai ulkoista kunniaa, mutta se voi tuoda meille sisäistä kasvua, itsetuntemusta ja tyytyväisyyttä.

Seuraavan kerran, kun kohtaat pienen haasteen tai epämukavan tilanteen, pysähdy hetkeksi ja kysy itseltäsi: "Mikä olisi arkirohkeinta toimintaa tässä tilanteessa?" Uskalla astua mukavuusalueesi ulkopuolelle ja osoita arkirohkeutta. Huomaat pian, että pienet teot voivat johtaa suuriin voittoihin ja kasvattaa rohkeuttasi entisestään.

Ole rohkea arjessa - se kannattaa!

-Antti Heikkinen,
toimitusjohtaja, Rohje