Miksi äitienpäivää juhlitaan?

Miksi äitienpäivää juhlitaan?

Äitienpäivä on yksi niistä juhlapäivistä, joka yhdistää miljoonia ihmisiä ympäri maailman. Äitienpäivä on itsestäänselvyys, mutta kuinka tämä perinne sai alkunsa?

Perinteen leviäminen ja nykypäivä

Äitienpäivän juuret ulottuvat syvälle historian hämäriin. Antiikin Kreikassa ja Roomassa äitiä jumaloitiin, ja heille omistettiin juhlia. Keskiajalla Euroopassa kristillinen kirkko juhli Neitsyt Marian päivää, joka toimi alkuperäisenä äitienpäivänä.

Kuitenkin modernin äitienpäivän alkuperä voidaan jäljittää Yhdysvaltoihin 1900-luvun alkuun. Anna Jarvis, nainen Virginian osavaltiosta, alkoi kampanjoida äitienpäivän puolesta menetettyään oman äitinsä vuonna 1905. Hänen tavoitteenaan oli kunnioittaa äitejä ja korostaa heidän rooliaan yhteiskunnassa.

Ensimmäinen virallinen äitienpäivän juhla pidettiin vuonna 1908 Graftonissa, West Virginian osavaltiossa, ja pian sen jälkeen äitienpäivä sai vauhtia ja tunnustusta Yhdysvalloissa. Presidentti Woodrow Wilsonin julistettua sen kansalliseksi juhlapäiväksi vuonna 1914 äitienpäivästä tuli nopeasti vakiintunut perinne.

Äitienpäivän suosio levisi pian Yhdysvaltojen rajojen ulkopuolelle, ja se otti jalansijaa muissa maissa ympäri maailmaa. Nykyään äitienpäivää juhlitaan monissa maissa eri aikoina ja eri tavoin, mutta sen tarkoitus on aina sama: kunnioittaa äitejä ja heidän tekemisiään.

Tyylikkäät ja merkitykselliset lahjaideat Äitienpäivään

Kun haluat osoittaa kiitollisuuttasi äidillesi äitienpäivänä, lahja voi olla erinomainen tapa tehdä se. Yksi erityinen lahjaidea äidille voisi tietysti olla aikaa kestävä rannekello. Rohje-kellot eivät ainoastaan näytä aikaa, vaan ne myös viestivät kantajansa arvoista ja tyylitajusta.

Rohje-kellojen valikoima tarjoaa malleja kuten Adventurister, Artister ja Valianter, jotka kaikki heijastavat erilaisia arvoja ja persoonallisuuksia. Adventurister on suunniteltu seikkailunhaluisille, Artister taiteellisille ja unelmia tavoitteleville ja Valianter rohkeille ja urheille.

Äitienpäivänä voit valita äidillesi Rohje-kellon, joka sopii parhaiten hänen persoonallisuuteensa ja arvoihinsa. Se ei ole vain lahja, vaan myös symboli kiitollisuudestasi ja rakkaudestasi häntä kohtaan.

Tutustu kelloihin