Woman leaning on a tree Adventurister Dark watch on her hand

Kompensoimme 2021 hiilidioksidipäästömme suomalaiseen suohon

Rohje on sitoutunut olemaan hiilineutraali yritys, ja tätä tavoitetta kohden kuljemme ensisijaisesti vähentämällä hiilidioksidipäästöjämme kaikissa tuotantomme vaiheissa. 

Täysin hiilineutraali tuotantomme ei kuitenkaan vielä ole, sillä tällä hetkellä yhden Rohje-kellon tuottamisessa syntyy noin 4kg hiilidioksidipäästöjä, joka vastaa noin puoltatoista kerroshampurilaista. Nämä syntyneet päästöt kompensoimme vuosittain, jotta toiminnallamme olisi mahdollisimman pienet ympäristöä kuormittavat vaikutukset. 

Oletko jo tutustunut Rohjeen eettiseen ohjeistukseen? Lue siitä täältä.

Sijoitamme päästömme suomalaiseen suohon

Hiilipörssi logo

Tänä vuonna kompensoimme toiminnastamme syntyneet hiilidioksidipäästöt suomalaisen ja mitä parhaimman hiilinielun – nimittäin suon – kautta! Kompensoimme päästömme suomalaisen Hiilipörssin avulla, joka ennallistaa ojitettua suota Suomessa ja palauttaa niiden ekosysteemin luonnontilaan.

Valitsimme kompensaatiokohteeksi suot, sillä ne ovat kauniin luontomme tehokkain hiilipankki sekä koti monille eläin- ja eliölajeille. Meille tärkeää oli kompensoida päästömme suomalaisen luonnon kautta, ja kaikista vaihtoehdoista juuri suot olivat eniten mieleemme niiden tehokkaan hiilensitomiskyvyn ja kauniin luonnon vuoksi.

Mitä hiilidioksidipäästöjen kompensoiminen soiden kautta sitten käytännössä tarkoittaa? Kompensaatiomme avulla ojitettua suota ennallistetaan esimerkiksi ojia tukkimalla ja puustoa poistamalla niin, että vedenpinta suolla kohoaa ja suo palaa luonnontilaan. Luonnontilaan palautettava suo sitoo hiiltä ilmakehästä, johon myös hiilidioksidipäästöjen kompensointi perustuu. Jos hiilidioksidipäästöjen kompensointi suon kautta kiinnostaa, löytyy siitä paljon tietoa Hiilipörssin sivuilta!

Etsimme tulevaisuudessa yhä parempia ja tehokkaampia ratkaisuja kompensoida hiilidioksidipäästöjämme ja kehitämme tuotantoamme niin, että hiilidioksidipäästöt tuotantovaiheessa vähentyvät!

 

Seuraa meitä Instagramissa @rohjewatches ja Facebookissa @rohje.