midnight_sun_raid_F18

Turun saariston Adventuristerit

Rohjeella on kunnia olla mukana pääyhteistyökumppanina viikonloppuna 4.-6.6 järjestettävää purjehduksen F18-luokan Midnight sun Raid -kilpailua, jonne tarvitaan todellista seikkailumieltä ja rohkeutta - kaikkia niitä elementtejä jotka ovat myös Rohje Adventurister -kellon suunnittelun taustalla.

Formula 18 -luokan purjehdusseuran hallituksen jäsen ja purjehtia, Totti Pekonen, kuvaa valmistautumista 4.6. alkavaan ja viikonlopun kestävään suureen meriseikkailuun seuraavasti.

"Haluatko olla se, joka kertoo tarinoita vai kuuntele niitä vanhainkodissa?" - Näin hyvä ystävä kysyi minulta. Kysymys jäi ajatuksiini ja päätin valita ensimmäisen vaihtoehdon. Päätöksestä lähtien olen etsinyt uusia seikkailuja ja löytänyt melkoisia. Kuitenkin yksi parhaista päätöksistä, jonka olen koskaan tehnyt, oli liittyminen Formula 18 -katamaraaniluokkaan.

Jos Formula 18 ei käsitteenä ole tuttu, niin se on roikkumista 180 kg: n katamaraanin puolilla purjehduskumppanisi kanssa vain pienen kaapelin varassa, senttien päässä vedestä kulkien noin 30-40 kilometriä tunnissa ja yrittäen aktiivisesti olla kaatumatta. Lyhyesti sanottuna, yksi parhaista asioista, joita kuka tahansa voi tehdä hereillä ollessaan.

Tänä vuonna on aika testata taitojamme Turun saariston viehättävillä vesillä purjehtimalla The Midnight Sun Raidilla. Tässä kilpailussa yhdistyvät navigointi, puhdas purjehdustaito ja kestävyys. Sekä tietysti henkeäsalpaavat rannikkomaisemat ja hauskuus sekä vedessä, että sen ulkopuolella. “Raidaaminen” tässä yhteydessä tarkoittaa purjehtimista ennalta määrättyjen tarkistuspisteiden välillä niin nopeasti kuin mahdollista, jota vain itse luonto rajoittaa ja sitten hyppääminen saarelle tauon ajaksi vain tekemään tuo kaikki uudelleen. Vähä kuin viikingit, mutta paljon ystävällisemmin aikein.

Jos olet joskus katsonut merikarttaa Suomen rannikolta, olet ehkä ymmärtänyt, että minkälainen haaste on purjehtia näillä vesillä erittäin nopeilla veneillä. Niille, jotka eivät ole vielä nähneet Turun saariston merikarttaa, alla olevassa kuvassa on esimerkki. Vihje: ristit ja T-merkinnät ovat kaikki kiviä sekä pinnan ylä- että alapuolella.

merikartta_turun_saaristo

Yhdessä kohonneen riskin kanssa mennä uimaan, jos asiat menevät pieleen, jotkut valmistelut ovat välttämättömiä sen varmistamiseksi, että riskit pysyvät hyväksyttävällä tasolla, jotta voimme tehdä turvallisesti sitä, mitä rakastamme. Jokaisen merimiehen on käytettävä joko kuivapukua tai märkäpukua yhdistettynä henkilökohtaiseen kelluntalaitteeseen, jotta asiat olisivat mukavampia, jos lähtevät alukselta ilman kipparin lupaa. Myös punaisen soihdun, veitsen ja merenkulun VHF-radion on oltava käytettävissä, vaikka vene olisi kaatunut auttaakseen mahdollista pelastusta. Kannettava GPS-laite on välttämätön, jotta vältetään kivet, jotka piiloutuvat aaltojen alle. Ruokaa ja vettä on kuljetettava sen varmistamiseksi, että miehistö jaksaa purjehtia koko päivän.

Loppujen lopuksi kaikessa on kyse elementtien; kilpailun jännityksen ja elämän nauttimisesta.

Jamie Lyn Beatty kiteytti sen melko tyylikkäästi: "Työ täyttää taskusi, mutta seikkailut täyttävät sielusi."

Rohjeen tiimi toivottaa turvallista kisailua kaikille Midnight sun Raidin osallistujille ja hienoa seikkailua hienossa Turun saaristomaisemassa.

Kisaa voit seurata GPS-seurannan avulla näistä osoitteista:

  1. päivä: https://sportrec.eu/ui/#1gas0hb
  2. päivä: https://sportrec.eu/ui/#1gas2ha
  3. päivä: https://sportrec.eu/ui/#1gas2hl

Tapahtuman verkkosivuston löydät täältä:

http://f18.fi/midnight-sun-raid/

Kuvat: Hartas Production)