Poronahka on suomalainen erikoisuus. Miksi valitsimme poronnahan kellon rannekkeeksi?

Rohje-kellojen nahkarannekkeet on valmistettu suomalaisesta poronnahasta. Rannekkeet valmistetaan käsin Tampereella, käsityöpajalla, jolla on pitkät perinteet nahkatuotteiden valmistuksesta, siksi poronnahkarannekkeemme ovat huippulaadukkaita.

Miksi valita poronnahkaranneke kelloon? Miksi me valitsimme Rohje-kellon rannekkeen materiaaliksi poronnahan?

Poronnahka on nahkalajeista yhtä maailman hienointa nahkaa johtuen sen ainutlaatuisista ominaisuuksista. Se on kuin silkkiä, hyvin laskeutuvaa, kevyttä, erittäin pehmeää, samalla kuitenkin vahvaa ja kestävää materiaalia. Sen haastavien ominaisuuksien vuoksi sen työstäminen vaatii vankkaa osaamista ja ammattitaitoa.

Silkinpehmeyden ansiosta nahkarannekkeille tyypillistä nahkan pehmentymistä ja muotoutumista ei tarvitse odotella, kun uusi ranneke otetaan käyttöön.

Poronnahka onkin eksoottinen luksusmateriaali raaka-aineen saatavuuden vuoksi. Poronnahka on raaka-aineena ylellinen, mutta samalla toiminnallinen ja se antaa kellolle arktisen ainutlaatuisen leiman. Raaka-aineen rajallinen määrä sekä alkuperä tekevät sekä kellosta että rannekkeesta entistäkin kiinnostavamman ja halutun.

Poroja ei kasvateta rannekkeita varten, vaan ne ovat Lapissa ihmisten elinkeino muista syistä. Tästä syystä poronnahka on kestävästi tuotettu, sillä raaka-aineena se muodostuu aina poronhoidon sivutuotteenna.

Rannekkeen viimeistelystä on pyritty saamaan moitteeton, kuitenkin käsityöläisyyden leima tulee esille pienissä yksityiskohdissa. Käsityöläisyys on havaittavissa ompeleiden solmuissa sekä rannekkeen sisäpuolella olevista merkinnöistä. Mielestämme pieni rosoisuus myös kuuluu käsityönä tehtyyn tuotteeseen.

Kellon rannekkeen ensisijainen tehtävä on pitää kello tukevasti ranteessa, mutta se ei toki ole sen ainoa tehtävä. Hyvä ranneke korostaa kellon ulkoisia ominaisuuksia, kun se istuu mukavasti on sitä ilo kantaa ja se myös näyttää hyvältä.

Tarjoamme eri värivaihtoehtoja poronnahkarannekkeissa ja kellon mukana työkalun rannekkeen helppoa vaihtoa varten, jolloin kelloa voi soveltaa eri käyttötarkoituksiin ja pukeutumistilanteisiin. Voit myös tilata Rohje-poronnahkarannekkeen erikseen ilman kelloa.

Mikäli sinulla tulee kysyttävää poronnahkarannekkeista, voit olla yhteydessä meihin.