Poronahka on suomalainen erikoisuus. Miksi valitsimme poronnahan kellon rannekkeeksi?

Rohje-kellojen nahkarannekkeet on valmistettu suomalaisesta poronnahasta. Rannekkeet valmistetaan käsityönä Tampereella. Käsityöpajalla on pitkät perinteet nahkatuotteiden valmistuksesta jo 1900-luvun puolesta välistä alkaen. Pitkän perinteet ja osaavat tekijät varmistavat, että poronnahkarannekkeemme ovat sekä eettisiä, että huippulaadukkaita.

Miksi valita poronnahkaranneke kelloon? Miksi me valitsimme Rohje-kellon rannekkeen materiaaliksi poronnahan?

Poronnahka on nahkalajeista yhtä maailman hienointa, johtuen sen ainutlaatuisista ominaisuuksista. Se on kuin silkkiä, hyvin laskeutuvaa, kevyttä, erittäin pehmeää ja samalla kuitenkin vahvaa materiaalia. Sen haastavien ominaisuuksien vuoksi sen työstäminen vaatii vankkaa osaamista ja ammattitaitoa.

Silkinpehmeyden ansiosta nahkarannekkeille tyypillistä nahan pehmentymistä ja muotoutumista ei tarvitse odotella vaan ranneke on heti valmis käyttöön.

Poronnahka on maailmalla eksoottinen luksusmateriaali raaka-aineen saatavuuden vuoksi. Poronnahka on raaka-aineena ylellinen ja se antaa kellorannekkeelle arktisen ainutlaatuisen leiman. Raaka-aineen rajallinen määrä ja alkuperä tekevät sekä kellosta, että rannekkeesta entistäkin kiinnostavamman ja halutun.

Poroja ei kasvateta rannekkeita varten vaan ne ovat Lapissa ihmisten elinkeino muista syistä. Tästä syystä poronnahka on kestävästi tuotettu, sillä raaka-aineena se muodostuu aina poronhoidon sivutuotteenna.

Rannekkeen viimeistelystä on pyritty saamaan moitteeton ja käsityöläisyyden leima tuleekin esille pienissä yksityiskohdissa. Käsityöläisyys on havaittavissa ompeleiden solmuissa, sekä rannekkeen sisäpuolella olevista merkinnöissä. Mielestämme pieni rosoisuus kuitenkin kuuluu käsityönä tehtyyn tuotteeseen.

Kellon rannekkeen ensisijainen tehtävä on pitää kello tukevasti ranteessa, mutta se ei toki ole sen ainoa tehtävä. Hyvä ranneke korostaa kellon ulkoisia ominaisuuksia ja kun kello istuu mukavasti, on sitä ilo kantaa ja se myös näyttää hyvältä.

Tarjoamme poronnahkarannekkeissa eri värivaihtoehtoja ja rannekkeen voitkin helposti uusia tai vaihtaa jolloin samaa kelloa voi soveltaa eri käyttötarkoituksiin ja pukeutumistilanteisiin. Voit siis tilata Rohje-poronnahkarannekkeen myös erikseen ilman kelloa mikäli sinulla on sopiva kello jo kotona odottelemassa.

Mikäli sinulla tulee kysyttävää poronnahkarannekkeista, voit olla yhteydessä meihin.